Wandelschoenen

Koop voordelig wandelschoenen bij Nordic-Sports

Waarom heb ik wandelschoenen nodig?

Met wandelschoenen loop je heerlijk comfortabel. Deze schoenen geven veel stabiliteit voor de voet, dempen schokken en bieden een betere afwikkeling. Ook geven ze veel grip tijdens dalingen of op gladde oppervlakken. Als je deze soort schoen koopt denk je ook aan het milieu, ze zijn namelijk meerdere malen meer duurzaam dan welke andere schoen dan ook.

Voordelen van wandelschoenen

  1. Wandelschoenen geven stabiliteit voor de voet;
  2. Een wandelschoen geeft meer grip dan andere type schoenen;
  3. Wandelschoenen zijn erg comfortabel, ze dempen schokken en bieden een betere afwikkeling van de voet;
  4. Wandelschoenen zijn duurzaam, ze gaan langer mee dan een sportschoen en zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal;

De meeste wandelschoenen zijn waterdicht, erg handig tijdens lange tochten.

Waar moet je op letten bij het kopen van wandelschoenen?

Welke categorie schoen heb je nodig?

Ga je een vierdaagse lopen, op vakantie een avontuurlijke tocht of ga je bergbeklimmen? Voor verschillende activiteiten zijn verschillende soorten schoenen ontwikkeld. In de aangeboden collectie op Nordic sports vind je perfecte basis aan wandelschoenen waar je eigenlijk overal mee uit de voeten kunt. Wil je speciale schoenen en zie je deze niet? Neem dan contact met ons op.

Kies je waterdicht of niet-waterdicht

Tegenwoordig zijn de meeste wandelschoenen waterdicht. Want hoe vervelend is het als er ineens een regenbui overtrekt en jij natte voeten krijgt? Voor de meeste mensen zijn waterdichte schoenen perfect. Maar heb jij snel last van warme voeten of zweetvoeten dan kun je in sommige gevallen toch beter kiezen voor waterdicht voor het beste comfort.

De schoen moet als gegoten zitten

Een wandelschoen moet direct als gegoten zitten. Je tenen moeten vrij kunnen bewegen en je hiel mag niet te veel op en neer gaan. Tijdens afdalingen kunnen je voeten soms ook een beetje naar voren schuiven waardoor het belangrijk is dat je voldoende ruimte overhoudt. Het is geen fijn gevoel als ze de voorkant raken.

Advies welke wandelschoenen

Wil je gratis en vrijblijvend hulp met het kiezen van de beste wandelschoenen? Bel ons op 0630878734 en we helpen je graag verder.