Trekkingstokken

Koop voordelig trekkingsstokken bij Nordic-Sports

Waarom heb ik trekkingsstokken nodig?

Trekkingstokken ondersteunen je tijdens het wandelen en gaan vermoeidheid tegen. Wanneer je lange wandeltochten gaat maken is het aan te raden deze te gebruiken om het plezier en de energie te behouden.

Voordelen van trekkingstokken

  • Een trekkingstok geeft ritme, evenwicht en balans
  • Ontlasting van je rug en spieren tijdens het lopen
  • stokken geven je een goede houding voor juiste spierontwikkeling

Waar moet je op letten bij het kopen van een trekkingsstok?

Handgeep

Let bij het kiezen van een stok op de handgreep. Het is belangrijk dat de handgreep lekker in de hand ligt en dat jouw pols in een stabiele positie blijft.

Materiaal

Verdiep je in het materiaal. Bij onze aangeboden Leki trekkingsstokken heb je de keuze uit titanium trekkingsstokken of aluminium trekkingstokken. Titanium is het sterkste maar ook direct het duurste materiaal. Aluminium is daarentegen licht, sterk en beter geprijsd.

Tip en teller

De tip en teller zitten helemaal onderaan een trekkingsstok. Een tip is als het ware het onderste puntje en de teller is het ronde schijfje boven de tip dat ervoor zorgt dat de punt nooit te diep de grond inzakt. Meestal hebben stokken een harde en slijtvaste carbide punt, erg stevig dus. Maar wanneer je veel wandelt over rotsen is het handig als een punt meebuigt zodat je stokbreuk voorkomt.

Advies welke stokken

Wil je gratis en vrijblijvend hulpnet het kiezen van de beste trekkingstokken? Bel ons op 0630878734 en we helpen je graag verder.