Trailrunning stokken

Koop voordelig trailrunning stokken bij Nordic-Sports

Waarom heb ik trailrunning stokken nodig?

Tijdens de trailrunning word je op de proef gesteld. Met Nordic Walking trailrunning stokken kun je veel sneller lopen en gemakkelijker klimmen maar word je minder moe en belast je je lihaam minder. Tijdens het stijgen behoud je een snelle stijgsnelheid. Ook worden je spieren veel minder belast waardoor jij tijdens en na een (meerdaagse) trailrun minder hersteltijd nodig hebt. Ondersteun je lichaam tijdens de trail en gebruik stokken.

Voordelen van trailrunning stokken

  1. Je houdt een bepaalde stijgsnelheid sneller vol;
  2. Je spieren worden minder belast, dat betekent minder hersteltijd nodig;
  3. Gebruik effectief je armen en bovenlijf tijdens het klimmen, ontlast je benen;
  4. Ondersteun je lichaam tijdens en na de run met trailrunning stokken

Waar moet je op letten bij het kopen van trailrunning stokken?

Niet de hele tijd met stokken in de handen?

Heb je er een hekel dat je tijdens het lopen steeds de stokken in de handen hebt? Dan kun je kiezen voor een inklapbaar setje welke je aan je rugzak kunt bevestigen. Zo heb jij op de juist momenten jouw handen vrij.

Lengte stokken

Het is belangrijk dat trailrunning stokken een instelbare lengte hebben. Zo kun jij de lengte van de stokken aanpassen op de hellingshoek van de klim. Zo klim jij met nog meer precisie en veiligheid.

Hoeveel gewicht wil jij meedragen?

Hoeveel gewicht wil en kun jij meedragen tijdens de trailrunning? Wanneer je niet in staat bent om (veel) gewicht mee te dragen, kies dan voor lichtgewicht stokken. Zo heb je de alle voordelen van de trailrunning stokken in een licht jasje.

Advies welke trailrunning stokken moet je kiezen?

Wil je gratis en vrijblijvend hulp met het kiezen van de beste trailrunning stokken? Bel ons op 0630878734 en we helpen je graag verder.