Nordic Walking stokken

Koop voordelig Nordic Walking stokken bij Nordic-Sports

Waarom heb ik Nordic Walking stokken nodig?

Met Nordic Walking stokken kun je veel sneller lopen en grotere afstanden afleggen maar word je minder moe. Wanneer je lange tochten gaat maken zijn deze aan te raden. Spieren in je benen, arm en rug worden getraind maar je knieën en gewrichten krijgen minder belasting te voorduren. Hierdoor verminder je de kans op blessures.

Voordelen van Nordic Walking stokken

  1. Je loopt veel sneller en meer, maar je wordt minder moe;
  2. Je verbrand veel meer calorieën wanneer je met Nordic Walking stokken loopt.
  3. Lopen met stokken is minder belastend voor je lijf en zorgt voor de juiste spierontwikkeling.

Waar moet je op letten bij het kopen van Nordic Walking stokken?

Lengte

Het doel is dat er technisch goed gelopen wordt. Hiervoor is een juiste lengte van stokken nodig.  Er is een globale berekening om de juiste lengte van de Nordic Walking stokken vast te stellen. Deze formule is de lichaamslengte x 0,68. Houd rekening met een marge van +/- 5 cm

Handgeep

Handgrepen van Nordic Walking stokken zijn erg belangrijk voor het uitvoeren van de techniek. Het is belangrijk dat de handgreep lekker in de hand ligt en dat jouw pols in een stabiele positie blijft. Al onze stokken hebben dan ook ergonomische handgrepenn.

Materiaal

Verdiep je in het materiaal. Bij onze aangeboden Nordic Walking Stokken heb je de keuze uit titanium trekkingsstokken of aluminium stokken. Titanium is het sterkste maar ook direct het duurste materiaal. Aluminium is daarentegen licht, sterk en beter geprijsd.

Spike en asfaltdop

De spike, punt of paw zitten helemaal onderaan een trekkingsstok. Wanneer je op gras of zand loopt gebruik je de scherpe metalen punt, een ‘spike’. Maar op asfalt kun je beter een asfaltdop gebruiken, ook wel ‘paw’ of ‘voetje’ genoemd.

Advies welke stokken

Wil je gratis en vrijblijvend hulp met het kiezen van de beste Nordic Walking Stokken? Bel ons op 0630878734 en we helpen je graag verder.